Categories

Врховниот суд денеска ќе одржи расправа по барањето на Специјалното јавно обвинителство за „замрзнување“ на имотот на ВМРО-ДПМНЕ, откако минатата недела беше одложено „од технички причини”. СЈО сака да...

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, од 17 до 23 септември, ќе присуствува на Генералната дебата на Генералното Собрание на Обединетите нации, кое оваа година се одржува...

Поранешниот директор на Управата за спречување на перење пари, Ване Цветанов, подоцна обвинет во случајот „Шпион“, а сега претседател на Здружението „Зелена лупа“, на вчерашната конференција „Враќање на одземената...

Адвокатот Константин Кратовалиев, кој на вчерашната конференција „Враќање на одземената правда“ се претстави себеси како адвокат на жртви на системот, а не на обвинети, говори за состојбите во македонското...

Беса Арифи на денешната конференција „Враќање на одземената правда“, истакна дека без да се воспостави правда за политички монтираните случаи, воопшто нема да постои правда во Република Македонија.

На денешната конференција која ја организираше Комитетот за заштита на правата, се обратија еминентни правници кои застануваат зад идејата за фер и правично судење. Професорката Беса Арифи, професорите Гордан...