Categories

Врховен командант преку министерот за одбрана, законодавец преку Собранието, назначувач на амбасадори по предлог на Владата, потписник на меѓународни договори по референдумска или одлука на Собранието. Тоа се основните...

Прочитај повеќе...

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски не ги сака Албанците ниту како гласачи. Во еден пост објавен на неговата Фејсбук страница, Мицкоски го повикува сите етнички заедници да гласат за...

Прочитај повеќе...

Со 61 глас „за“, по прво читање, поминаа двата закони со кои се предлага формирањето на новото мимистерство кое ќе го замени Секретаријатот за спроведување на Рамковниот договор.

Прочитај повеќе...

Без ниту еден против или воздржан, Собранието на Литванија му даде зелено светло на членството на Северна Македонија во НАТО Алијансата.

Прочитај повеќе...

Предлогот за укинување на Секретаријатот за спроведување на Рамковниот договор и формирање на ново министерство за политички систем и односи меѓу заедниците, влезе во собраниска процедура.

Прочитај повеќе...

Предлог-законот за Централен регистар на населението е уште во собраниска процедура и се очекува да биде изгласан со двотретинско мнозинство. Ваквите очекувања се можеби во насока и на олеснувањето...

Прочитај повеќе...

Рокот за Јавен увид во Избирачкиот список истекува на 14 март, на полноќ. Имајќи предвид дека бројот на лицата кои извршиле увид во Избирачкиот список е многу низок, ЦИВИЛ...

Прочитај повеќе...

Пензија и за тие што немаат стаж Постарите од 65 години, кои не работеле ниту еден ден, од годинава ќе можат да добијат пензија. Ова го предвидува Предлог законот...

Прочитај повеќе...

Заменикот на Народниот правобранител, Зоран Билбиловски одговораше на прашањата на ЦИВИЛ Медиа за улогата на канцеларијата на Омбудсманот во изборниот процес, за заштитата на правото на глас и за...

Прочитај повеќе...

Изборните процеси во Република Северна Македонија секогаш имаат тенденција на низа нерегуларности што во најголем дел се врзани со Избирачкиот список, како вид на регистар по кој се води...

Прочитај повеќе...
image_pdfimage_print