Categories

На денешната собраниска седница претседателот  Собранието, Талат Џафери  ја констатираше оставката на  Никола Груевски, испратена од Унгарија.

Прочитај повеќе...

Пратеникот Павле Богоевски до собраниските служби ја достави оставката пред седницата на која ќе се расправа за одземање на мандатот на пратеникот и поранешниот премиер Никола Груевски, кој доби...

Прочитај повеќе...

„Моја општа констатација е дека во следните години приоритет на оваа Влада ќе треба да биде да ја врати довербата на граѓаните во институциите. Ситео ние реформски закони што...

Прочитај повеќе...

Груевски треба да остане без својот мандат бидејќи неоправдано отсуствува од собраниска работа повеќе од шест месеци.

Прочитај повеќе...

Уапсен Јахи Јахија од ДУИ, државен секретар во МИОА Државниот секретар во Министерството за информатичко општество и јавна администрација, Јахи Јахија, функционер на ДУИ од Куманово, денеска е уапсен...

Прочитај повеќе...

Зоран Заев продолжува со практиката на трговија со највисоките национални и државни интереси само за да се задржи што подолго на власт. Овој пат одлучи шверцерски, без консултации да...

Прочитај повеќе...

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска изјави дека денеска 25.794 домаќинства на нивните трансакциски сметки добија гарантиран минимален приход, која што за поголемиот дел од нив е...

Прочитај повеќе...

На денешната седница на Судскиот совет на Република Северна Македониа беше соопштено дека поранешниот претседател на Државната изборна комисија Александар Чичаковски конкурирал за судија во Управниот суд.

Прочитај повеќе...

Државниот секретар во Министерството за информатичко општество и јавна администрација, Јахи Јахија, функционер на ДУИ од Куманово, денеска е уапсен по налог на обвинителката за организиран криминал Вилма Рускоска.

Прочитај повеќе...

Игор К. Илиевски Покрај сегашните промени, буџетот на одбраната уште ќе ја менува структурата со полноправното членство во НАТО. Меѓу другото, Македонија ќе треба да учествува во заедничкиот буџет...

Прочитај повеќе...