За среќа, Македонија е дел од НАТО и е безбедна, бидејќи е дел од тие држави кои се сигурни. Тоа што во следниот период треба да се заврши, се евроинтеграциите....
Интеграцијата кај Ромите е најболното прашање. Интеграцијата е силно поврзана со основните фундаменти на Декадата, а тоа е образование, вработување, вдомување и здравство. Декадата на Ромите не ги оправда очекувањата...
„Она што го наследивме како политичка влада во 2016 година, беше релативно пристојно развиен систем, добро развиен систем на функционирање на зоните, коишто во тој момент генерирало меѓу 6 и...
Она што е интересно, е колку честитки, и колку брзо ќе добие новата влада за изборот, бидејќи, во принцип, знаеме дека ВМРО –ДПМНЕ доби честитки за победата на изборите, која...
Граѓаните да бидат спокојни, зголемување на цената на електричната енергија нема да има и тоа очекувам да го потврди Регулаторната комисија за енергетика, посочи денеска премиерот Христијан Мицкоски. Во одговор...
ЦИВИЛ Медиа, во рамките на циклусот на интервјуа што ги прави овој период оствари разговор со политичкиот аналитичар Алберт Муслиу. Во ова интервју тој говори за очекувањата од новата Влада,...
Зголемувањето на министерствата не е во десничарската идеологија, напротив тие сакаат помала и ефикасна администрација. Ние имаме пандемија на превработеност во јавната администрација и со реорганизацијата на владиниот состав и...
„Партијата мора да ги штити членовите и да ги вреднува сите подеднакво. Не смее да се дозволат привилегии на поединци на сметка на запоставување на мнозинството. Недозволиво е мал број...
Јас немам багаж, зад мене не стои ниту еден поранешен претседател затоа што не сакам да сум ничија продолжена рака и затоа сум во голема предност пред другите кандидати, немам...
Враќање на внатрепартиската демократија со директен избор на општински раководства и ефикасна интерна комуникација на општинските организации и централата, како и прекин на влијанијата на централата во Скопје особено во...