Акцискиот план, кој ние и го понудивме на Бугарија и на кој тие сега одговараат, нема апсолутно никаков момент од идентитетски белези – јазикот и нација, туку само предлагаме сет...
„Направена е работна група за Иборниот законик. Сите имаат претставници. Комисијата почна да работи. Првин ќе ги имплементираме забелешките на ОБСЕ/ОДИХР, изјави Маричиќ на Канал 77. -Откако тоа ќе се...
-Инвестициите во капитални проекти значат живот за македонската економија. Во периодот до 2025 година се планираат капитални проекти во вкупен износ од 3,2 милијарди евра. Нашите заложби се насочени кон...
„Тоа што им се случи на новинарите е непосакувана ситуација, тие беа на работното место и беа затечени од насилството,изјави Маричиќ на Канал 77. Јас сум целосно на страна на...
-Новата американска администрација можеби ќе биде поприсутна на Западниот Балкан. Она што е важно за нас е дека тимот кој го формира Џо Бајден е далеку поискусен во однос на...
– Координацијата меѓу мене и Владата пред година и пол за оваа група што веќе отиде, уште шест-седум треба да заминат, добија агремани, значи околу 15 или 16 амбасадори договоривме...
„Бугари не постојат, тоа е политички / државен идентитет! Тие се Македонци или Тракијци или Мизијци!“ - напиша Петар Богојески, лидерот на Македонски концепт на својот Фејсбук профил: Во старо време,...
За ВМРО ДПМНЕ нивните работи ги оставаме на нив, тоа што им се случува и начинот како ги менаџираат различните мислења мене не ми изненадува. ВМРО - ДПМНЕ не можеше...
Во контекст на продолжението на собраниската седница каде ќе се расправа за предлог законот за пописот на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија, по скратена постапка, кое најверојатно...