Северна Македонија не е сама, твитна генсекот на НАТО, Јенс Столтенберг, по повод средбата со македонскиот премиер Зоран Заев. Значајна средба од која оваа фотографија секако заслужува да биде избор...
ЦИВИЛ Медиа разговараше со градоначалникот на Велес, Аце Коцевски, во поглед на европските перспективи на Северна Македонија, придонесот кон евроинтеграциите на самата општина, како и за очекувањата од локалните избори....
„Омразата на навивачите групи не е од вчера, таа, за жал, постои подолго време. Јас како спортист сум имун на такви навредливи скандирања и сум против тоа, бидејќи спортските арени...
Презентација на редовните извештаи за реформскиот напредок на земјите од Западен Балкан денеска по прв пат ќе добие официјален превод на локалните јазици од регионот, вклучително и македонскиот. Влатко Огњановски...
Зелен ЦИВИЛ разговараше со градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, за зелените перспективи на општината, промоцијата, негувањето и разбирањето на зелените вредности и нивната врска со социјалната правда и антинационализмот....
До Уставен Суд испратена е иницијатива за оценување на последните парламентарни избори. Подносителот, поранешниот амбасадор на Северна Македонија во Хрватска, Махи Несими, кој долго време работи и на изборната проблематика,...
ЦИВИЛ Медиа разговараше со Петар Богојески од Македонски концепт за неговите гледања на внатрешните и надворешните фактори и политики кои и помагаат и одмагаат во ЕУ интеграцијата, политичката констелација по...
Зелен ЦИВИЛ разговараше со градоначалникот на Општина Велес, Аце Коцевски, за зелените перспективи на општината, промоцијата, негувањето и разбирањето на зелените вредности и нивната врска со социјалната правда и антинационализмот....
Градоначалникот на Гевгелија, Сашо Поцков, во интервју за ЦИВИЛ Медиа зборува дека европските вредности му се поблиски од национализмот. Тој зборува и за тоа како Општината се справува со ковид-кризата,...
Денеска во Скопје на Плоштадот Македонија се славеше Денот на германското единство, со со краток филм изработен од македонски филмаџии, кои победија на малиот натпревар по повод Денот на германското...