Categories

Петар Младеновски е фронтмен на „Суперхикс“, еден од најпопуларните македонски бендови во последниве две децении, не само во земјава туку и во регионот, познат по своите социјално ангажирани текстови...

Караванот на слободата неделава, на 25 август (четврток) ќе допатува во општините Боговиње, Јегуновце, Теарце, Врапчиште, Гостивар и Тетово. Настаните во четврток ќе започнат во 12 часот на плоштадот...

Младите многу ретко посетуваат и стануваат дел од некоја невладина организација, истакнаа учесниците на дебатата и презентација на брошурата: „Младите информирани, младите активирани“.

Вечерва во ГЕМ Клубот во Старата чаршија во Скопје, актерот и  режисер Агрон Биба ќе ја одржи премиерата на претставата „Јас сум Григор Прличе“. Претставата, која е во организација...

„Денеска тука се собрани граѓаните на Република Македонија кои се во борба со фашизмот. Собрани сме од секакви припадности, различни сме по вера, нација, идеологија, и по сé што...

Ни дождот не ги сопре илјадниците незадоволници попладнево и вечерва, да го искажат својот протест на скопските улици, на релација Специјално јавно обвинителство – Собрание – Министерство за надворешни...