Categories

Најновата поетска збирка на Лидија Димковска, „Црно на бело“, која пред неполна година ја објави издавачката куќа „Или – Или“, веќе е препеана и објавена на повеќе од десет...

Театарската претстава „Аудиција“ e претставува творба на млади ентузијасти од Куманово, со цел да се прикаже секојдневието на младите луѓе од сите етнички припадности во Македонија, ќе се игра...

Регионалниот проект РЕТРОактива претставува заеднички напор на повеќе организации да направат ретроспектива на граѓанскиот активизам и отпорот во постјугословенскиот регион во периодот 1980-2016 година.

Со Одлука за утврдување на цената на билетите, донесена во ноември минатата година, согласно одредбите на член 21, точка 6 од Статутот на Управниот одбор на НУ „Театар за...

Македонскиот поет Митко Гогов од Струмица е добитник на наградата „Il Parnaso“, како еден од тројцата најдобри поети, во конкуренција на повеќе од 300 поети од целиот свет. Неговата...

Регионалниот конкурс за краток расказ „Бибер“, годинава се распишува по вторпат. Темата на конкурсот повторно е помирување, во контекст на наследството од војните и насилството во земјите од поранешна...

„Нашата Фукушима“, проект кој има за цел зближување на народите и културите, како дел од глобалниот „Гоњоши арт проект“ што обединува повеќе од 400 уметници од целиот свет, ја...