Каков политички систем ќе предложи оној што ги повика Албанците да не се мешаат со „Каурите“

поентира: ЏЕВДЕТ ХАЈРЕДИНИ КАКВА ИНТЕГРАЦИЈА ЌЕ ПОНУДИ САДУЛА ДУРАКУ? Со нетрпение очекуваме каков нов политички систем ќе предложи Заменик Премиерот Садула Дураку, сигурно и во име на својата партијата која...

Read more

Правда, верба и чистота…

поентира: ЏЕВДЕТ ХАЈРЕДИНИ ПРАВДА Демагозите на ДУИ продолжуваат да нѐ убедуваат дека судиите не одлучуваат врз основа на закон, туку само како сака или како им наредува партијата на власт....

Read more

Беспрекорното функционирање на коалицијата ДУИ-ВМРО-СДСМ

поентира: ЏЕВДЕТ ХАЈРЕДИНИ БЕСПРЕКОРНОТО ФУНКЦИОНИРАЊЕ НА КОАЛИЦИЈАТА ДУИ-ВМРО-СДСМ Али вика дека коалицијата ДУИ-ВМРО функционира без никакви проблеми. И ние тоа го гледаме. Тоа без сомневање така ќе функционира и натаму...

Read more

Законот е над сите?

поентира: ЏЕВДЕТ ХАЈРЕДИНИ КАКО ЗА ПРАВОСУДСТВОТО, ТАКА ЗА ФИНАНСИИТЕ Се плашам, премиерот, раководејќи со финансиите, да не ги постигне истите успеси што ги оствари кога застана на чело на Комисијата...

Read more

Со ослободувањето на Орце Камчев, судиите Албанци даваат голем придонес за реформите во правосудството…

поентира: ЏЕВДЕТ ХАЈРЕДИНИ Судиите Албанци, кои Орце Камчев го ослободија од притвор, Јован Вангеловски го спасија од разрешување и сведокот на Судот во Њујорк го осудија дека клеветел во врска со...

Read more

Нема пари без правна држава, без да важат законите еднакво за сите, па и за Тетово и Чаир

пишува: ЏЕВДЕТ ХАЈРЕДИНИ Во Македонија, ниедна година нема да биде економска, ниту ќе дојдат пет милијарди странски директни инвестиции, сѐ додека таа не стане правна држава, во која законите ќе...

Read more

Охридскиот договор и партиските војници, ветингот и затворот, пукањето по свадби и датум за ЕУ…

пишува: ЏЕВДЕТ ХАЈРЕДИНИ СЕКРЕТАРИЈАТОТ ЗА ОХРИДСКИ ДОГОВОР СЕ ФОРМИРАШЕ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ПАРТИСКИ ВОЈНИЦИ Од почеток било сосема јасно дека за спроведување на Охридскиот Договор, откако стана составен дел на Уставот,...

Read more
Page 1 of 9 1 2 9

БЕСПЛАТЕН ДНЕВЕН Е-БИЛТЕН

us-embassy