fbpx
Фото: Загреб.инфо
Фото: Укринформ
Фото: Ангел Ангеловски / ПМД
Фото: Укринформ

Забрчанец: Отворен Балкан и Берлинскиот процес се комплементарни, треба да се поддржат сите иницијативи кои регионот го носат кон ЕУ

Иницијативата Отворен Балкан има политичка основа и насока, а тоа е ЕУ. Политичката цел на Отворен Балкан е сите земји од Западен Балкан да станат членки на ЕУ. Нема друга...

Read more

Нема парламентарна демократија со пратеници – партиски платеници

Џевдет Хајредини (фото: Б. Јордановска / ЦИВИЛ)

поентира: ЏЕВДЕТ ХАЈРЕДИНИ Нема парламентарна демократија со пратеници - партиски платеници. Сè додека може, ДУИ нема да дозволи промени на постојниот изборен модел. Постојано и без крај ќе бара „широки...

Read more

Каде одат парите на граѓаните?

Џевдет Хајредини (фото: Б. Јордановска / ЦИВИЛ)

поентира: ЏЕВДЕТ ХАЈРЕДИНИ Греши Заев како економист, кога вели дека Сања Лукаревска ги враќа назад парите кај граѓаните. Точно е тоа дека таа парите само ги зема од граѓаните, а...

Read more

Кој може да се меша во судски пресуди и квалификации?

поентира: ЏЕВДЕТ ХАЈРЕДИНИ Сметам дека лидерот на најголемата опозициска партија, кој може на следни парламентарни избори да стане премиер на оваа држава, а уште помалку претседателот на државата, може да...

Read more

Стојан Андов одбива да одговори

Џевдет Хајредини (фото: Б. Јордановска / ЦИВИЛ)

поентира: ЏЕВДЕТ ХАЈРЕДИНИ Стојан Андов во своите колумни во неделникот ФОКУС дава, како што вели, „критички забелешки" за многу мртви и живи учесници во настаните  од деведесеттите години, само што...

Read more

Има ли виновни за лошата состојба во политичкиот систем?

Џевдет Хајредини (фото: Б. Јордановска / ЦИВИЛ)

поентира: ЏЕВДЕТ ХАЈРЕДИНИ Ако состојбата е лоша во политичкиот систем, во правосудството, полицијата, здравството, образованието, транспортот, урбанизмот, економијата, екологијата и спортот. А виновници за тоа се силното политичко влијание во...

Read more

Совпаѓање

Џевдет Хајредини (фото: Б. Јордановска / ЦИВИЛ)

поентира: ЏЕВДЕТ ХАЈРЕДИНИ Не знам дали само мене не ми е јасно како посетата на Министерот за одбрана на НР Кина се совпадна со годишнината на членството на Македонија во...

Read more

Кој за што попушти?

Џевдет Хајредини (фото: Б. Јордановска / ЦИВИЛ)

поентира: ЏЕВДЕТ ХАЈРЕДИНИ Заев: Ние попуштивме за пописот, Мицкоски за одблокирање на Собранието. Ова се случи откако третиот конечно го откачија.

Read more

„Нискоризична“ економија

поентира: ЏЕВДЕТ ХАЈРЕДИНИ За да ја задолжиш државата со 800 милиони евра, со издавање на еврообврзница, не е потребна ниту  „неисцрпна работа на професионална администрација во министерството за финансии", ниту...

Read more
Page 1 of 25 1 2 25

CIVIL MEDIA NEWSLETTER