epa08303752 Brazilian scientists in the Immunology laboratory of the Heart Institute (Incor) of the Faculty of Medicine of the University of Sao Paulo, in Sao Paulo, Brazil, 17 March 2020 (issued 18 March 2020). Brazilian scientists develop a coronavirus vaccine with a different method than those used so far by the pharmaceutical industry and groups of researchers from other countries, who expect it to be tested on animals in the coming months. It is the current great challenge of the international scientific community and Brazil, as a power in Latin America, has joined this agonizing race to discover an effective immune response against the virus that has paralyzed half the world, although it has done so with a different approach. Meanwhile, Brazilians remain skeptical about the extent of this global pandemic in the country, where there are about 300 confirmed cases and at least one death from COVID-19.  EPA-EFE/Sebastiao Moreira

Мицкоски направи уште еден политички лупинг без да ги поткрене панталоните

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Откако најави дека ќе го бојкотира Собранието во преостанатите денови и часови пред да се распушти, а откако ќе се гласа за законот за јавно обвинителство, Мицкоски...

Read more

Дали, кој и колку милиони евра трошел за напад врз државните интереси?

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Дали или колку милиони добиле Момироски од ТВ Алфа и другите медиуми поврзани со најновиот прекуграничен скандал што го откри порталот Нецензурирано (necenzurirano.si) од Словенија? Кога некој...

Read more

Глутницата на Груевски и Мицкоски

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Групата на Мицкоски е во засилена секојдневна координација, поточно, под команда на „азилантскиот шатор“ во Будимпешта. Во сета врева и скандали што се секојдневно ги продуцираат турбо-фолк...

Read more

Паника меѓу „куртоните“

The Well of Justice - by Anne Zamo

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Искрено, не ме изненади примитивната и вулгарна реакција од криминалците и нивните слуги по моето кусо, точно 7-минутно излагање во македонскиот парламент. Кукавици се, не знаат да...

Read more

Не се мие крв со крв! Не се брише шлајм со шлајм!

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Организирале и финансирале напад врз сопствената држава, сакале да ја згазат најважната институција, да убијат свои сограѓанки и сограѓани, колеги пратеници, политички опоненти... Беа снимени на сите...

Read more
Page 2 of 32 1 2 3 32
Currently Playing