fbpx

Има разлика

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Сето тоа е „пи-ар“, ќе рече некој. Поточно, повеќето (полу)разочарани „мудреци“ ќе го речат тоа, онака фино насадени на двоседот, со пиво, шунка и телевизор пред нив....

Read more

Стојко на крстопат: Да носи добри решенија како директор или да бара пет минути слава на Фејсбук?

коментира: ЏАБИР ДЕРАЛА Дајте да ги симнеме ракавиците и да си кажеме кои се мотивите на првиот меѓу пазарните инспектори, бидејќи се далеку од доменот на неговата работа, иако драмскиот...

Read more

Трага

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Не мора да се биде посебно мудар за да се каже дека дури и најдолгиот живот е краток. Некои на шега, во обид да се утешат, ќе...

Read more

Судот на „народот“

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Ги злоупотребуваат своите позиции во општеството и во системот, за да се стекнат со уште повеќе пари и моќ. Им слугуваат на центри на моќта кои работат...

Read more

Не ги плаќаме политичарите да сеат омраза и непријателства

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Крајно време е граѓанското општество да преземе иницијатива и едногласно да ги отфрли говорот на омразата и повиците на насилство во јавната комуникација. Пораката околу која има...

Read more

Црно-белиот свет на пропагандата

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Што значат изразите „блиски до власта“ или „блиски до опозицијата“? Многу често, овие изрази се употребуваат за да се скрати или премолчи ставот дека некоја личност или...

Read more

Јадат државен леб, а шират црна пропаганда, лажат и клеветат

Јавно повикува: ЏАБИР ДЕРАЛА Јавно ги повикувам истражните органи, МВР, ОЈО и други релевантни институции, државните комисии за заштита од дискриминацијата и за спречување на корупцијата, вицепремиерот за борба против...

Read more

Пропаднати и гадни

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Денеска би сакал да споделам неколку кратки размислувања и да документирам неколку објави на Фејсбук и Твитер за кои мислам дека добро ја отсликуваат состојбата во дел...

Read more

FYROM

коментира: ЏАБИР ДЕРАЛА Убаво е што го сменивме името и нашата земја од бивша стана сегашна, макар и северна, но некој треба и да работи, така и да остане -...

Read more
Page 1 of 43 1 2 43

CIVILMEDIA NEWSLETTER