fbpx
Џабир Дерала
Џабир Дерала, Изборен рапорт, 26 окт. 2021 (фото: А. Петровски/ЦИВИЛ)
Стевчо Јакимовски

Рурална коалиција најавува oбуки за руралните жени за зголемување на нивните вештини

Поддршка на жените и младите фармери во руралните средини со цел подобрено искористување на финансиската поддршка во земјоделството од нивна страна е приоритет на Рурална коалиција во нивниот стратешки план...

Read more

Кои се заложбите и плановите на кандидатите за градоначалник на Скопје во сферата на социјалната правда?

Ги прашавме кандидатите за градоначалник на Град Скопје, Петре Шилегов од коалицијата предводена од СДСМ, Арбен Шаќири од коалицијата „Одлучно за промени“ на ЛДП и ДОМ и Ана Петровска од...

Read more

Шахпаска: Посветено работиме излегувајќи во пресрет на правата на работниците

Министерството за труд и социјална политика посветено работи излегувајќи во пресрет на правата на работниците. Минататта година работевме на системскиот закон за работни односи и после изборите ќе отвориме широка...

Read more

Лукаревска: До 4 октомври 5.713 обврзници немаат исплатено плати на  вкупно 14.829 вработени

Годинава, заклучно со 4 октомври, 5.713 обврзници немаат исплатено плати на вкупно 14.829 вработени, информира директорката на Управата за јавни приходи (УЈП), Сања Лукаревска. – До сите овие обврзници се...

Read more

Царовска: Со брза реакција обезбедивме континуитет на образованието и почнавме реформи во услови на пандемија

Министерката за образование и наука Мила Царовска во Љубљана учествува на регионална министерска конференција „Ново размислување за економски раст“  организирана од меѓународниот Центар за извонредност во финансиите, во рамки на...

Read more

Заев: Од 2022 година државата ќе ги покрива придонесите за нововработените млади, ќе има и плус стимулации, само порано да тргнат на работа

„Најавуваме за 2022 година, за секој млад човек што ќе тргне на работа, државата ќе ги плати придонесите и ќе има дополнителни стимулации. Само да тргнат на работа. Тие што...

Read more

Зелен поимник: Заштита на животната средина, основа за правото на живот и сите други човекови права

„Ја сменивме нашата околина толку радикално што сега, за да постоиме во неа, мора да се промениме себеси“- Norbert Wiener подготви: НАТАША МАЛИНКА МИНОВСКА Животната средина, нејзината заштита и зачувување е...

Read more

Зелен поимник: Што е економска, социјална и еколошка благосостојба?

подготви: НАТАША МАЛИНКА МИНОВСКА Поимот прогрес (напредок), често се дефинира како посакувана состојба со извесни позитивни промени. Таа се јавува како резултат на повеќекратни, поврзани процеси и интеракции, често иницирани...

Read more

Социјалното претпријатие РЕДИ рециклажа со стратегијата за иднината на Ромите во зелената економија

РЕДИ Рециклажа е социјално претпријатие чија цел е да ги организира и формализира индивидуалните собирачи на секундарни суровини, преку воспоставување на систем за примарна селекција на отпад во стенбените објекти...

Read more
Page 1 of 23 1 2 23

CIVILMEDIA NEWSLETTER