Categories

На митингот на ВМРО-ДПМНЕ во Македонски Брод одржан на 26-ти ноември, со партиски обележја, транспаренти и знамиња се забележани двајца малолетници, кои, според граѓанскиот новинар, биле ангажирани и за...

Прочитај повеќе...

Според набљудувачот на ЦИВИЛ-Центар за слобода, на зградата на Домот на културата во Делчево, во која се сместени и Локалната самоуправа и градската бибилиотека, вчера било поставено огромно знаме...

Прочитај повеќе...

Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски на три дена пред изборите, во интервју за ЦИВИЛ Медиа, посочува на подготвеноста на македонската полиција за целосно обезбедување на изборниот процес. Тој...

Прочитај повеќе...

Во просториите на Државната изборна комисија (ДИК), денеска ќе гласаат 325 членови на избирачките одбори кои ќе го спроведуваат гласањето на предвремените парламентарни избори закажани за недела, 11-ти декември,...

Прочитај повеќе...

Политичките партии ги користат последните три дена од кампањата за предвремените парламентарни избори, за да ги претстават нивните изборни програми, преку митинзи и средби со граѓаните низ целата земја.

Прочитај повеќе...

ЦИВИЛ – Центар за слобода, на само три дена пред изборите, ќе одржи церемонија за доделување пет награди за граѓанско новинарство, како дел од активностите на проектот „Граѓански објектив“....

Прочитај повеќе...

Во „Турското маало“ во Струмица, во понеделникот, неколку полицајци се обиделе да приведат еден од жителите, пред штабот на СДСМ. Веднаш се насобрала поголема група на граѓани, која со...

Прочитај повеќе...

„Законот за државна администрација е со низа недоследности и синдикалните работници бараат тоа да се промени. Законот има двојни аршини и се применува кога треба некој да се казни...

Прочитај повеќе...

Години на културно назадување, без можност за креативно и слободно изразување, проследени со притисоци и мобинг на културните работници, со непочитување на нивните работнички права и медиумска затвореност…, се...

Прочитај повеќе...
image_pdfimage_print