fbpx
Фото: МИА
Алексеј Навални. Фото: Скриншот
Проф. д-р Ратко Дуев, декан на Филозовски факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, Скопје (фото А. Мехмети/ЦИВИЛ)

Јасно и гласно

Џабир Дерала

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Во пресрет на изборите, важно е да се разграничат областите на дејствување на сите што на било кој начин имаат влијание во јавноста. Нека биде јасно: ИЗБОРНИОТ...

Read more

Талибанците од нашето маало

Џабир Дерала

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Пропагандните кујни на радикалните десничарски партии и групи, кои низ годините ги запознавме и ги запомнивме по нивниот лажен патриотизам, крвавите насилства и криминалот, тргнаа во нова...

Read more

Спектакуларен настан по повод 20 години Охридски договор, мразачите останаа во подрум

Џабир Дерала

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Како уредник, неретко јас ја имам задачата да ставам дел од насловите на медиумските содржини што се објавуваат. Така и денеска, откако ги проследив првите излагања на...

Read more

Пожар што не се гаси со вода

Џабир Дерала

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Се запалија шумите низ целата земја, како и секоја година, насекаде низ светот. Дрилот е познат. Волонтерите во заднинските и пожарникарите во првите линии ги ризикуваат своите...

Read more

Илинден, со говорот или на него…

Џабир Дерала

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Коментарите за најавата на претседателот Пендаровски да не одржи илинденски говор е проблематично (недржавничко, предавничко, срамно и како уште не го нарекоа) на социјалните мрежи и на...

Read more

Двете македонски приказни

Џабир Дерала

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Во ист ден, на две различни локации, се гледаат двете различни македонски приказни. Едната, позитивна, енергична, прогресивна, иако преполна со неизвесности и предизвици, а другата приказна е...

Read more
Page 11 of 13 1 10 11 12 13

CIVIL MEDIA NEWSLETTER