fbpx

Диктаторот познат по своето доцнење и Џо Бајден: Почеток на расплетот?

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Како што се открива од онлајн архивите на светските медиуми, Владимир Владимирович Путин е познат по своето доцнење. Уште во првите години на неговото владеење со Русија,...

Read more

Црната пропаганда е таму каде што заслужува, во калливите ровови и темните подруми

Џабир Дерала (фото: Биљана Јордановска / ЦИВИЛ)

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА „Гледам едно големо ЗА наспроти едно мало ПРОТИВ“, рече Националниот координатор за стратегиски комуникации Марјан Забрчанец на дебатата на ЦИВИЛ со „сообраќаен“ наслов - „Автопатот со факти,...

Read more

Тотално апсорбирани од омразата и неспособноста

Џабир Дерала (фото: Биљана Јордановска / ЦИВИЛ)

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Колку подобро за македонските интеграции, толку полошо за радикалите и криминалците во политиката. Тотално апсорбирани од омразата, ултрадесничарските политичари и нивниот пропаганден ентураж во континуитет ја покажуваат...

Read more

Општество без сеќавања нема иднина

Џабир Дерала (фото: Биљана Јордановска / ЦИВИЛ)

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Првиот дел од анализата „Сеништа на минатото“ од политичкиот аналитичар и ветеран во новинарството, Александар Николиќ Писарев го објавив на 2 јуни. Вториот дел уследи по два...

Read more

Што им е работа на шпионите?

Џабир Дерала (фото: Биљана Јордановска / ЦИВИЛ)

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА На крајот на нашите дневни колегиуми во ЦИВИЛ, една наша колешка обично нè прашува дали сакаме да слушнеме некоја „занимливост“. Секогаш има интересни информации кои потоа ги...

Read more

Младите знаат!

Џабир Дерала (фото: Биљана Јордановска / ЦИВИЛ)

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Го пишувам овој едиторијал еден ден по јавниот настан на ЦИВИЛ за младите и европските вредности. Го водеше нашата колешка Ирена, а гости ѝ беа млади луѓе...

Read more

Одат во „војна“ против Брисел и Вашингтон, а блокираат сообраќајници со двајца без тројца

Џабир Дерала (фото: Биљана Јордановска / ЦИВИЛ)

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Ако е нејзин гласот на снимките што се објавуваат деновиве, Јелена Жугиќ ја одигрува својата животна улога. Таа и нејзината партија не се борат против Заев, туку...

Read more

Црвен картон за националистите, воените хушкачи и криминалците во политиката

Џабир Дерала (фото: Биљана Јордановска / ЦИВИЛ)

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Џо Бајден им покажа црвен картон на националистите, воените хушкачи и криминалците во политиката во земјите на Западен Балкан. Тој оцени дека нивното дејствување против суштински важните...

Read more
Page 12 of 12 1 11 12

CIVIL MEDIA NEWSLETTER