Categories

Околу 1.500 демонстранти синоќа фрлаа тоалет хартија кон зградата на романската Влада, во знак на протест против Предлог-закон со кој се предвидува во иднина министерот за правда да го...

Меѓународниот конзорциум на истражувачки новинари (ИЦИЈ) денеска објави 13,4 милиони документи за финансиите на околу 120 политичари од различни држави. Документите се објавени под името Рајски документи.

КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ Владата на САД контра Трамп

Последниот извештај на американската Влада покажува дека брзите климатски промени се предизвикани, речиси сигурно, од делувањето на човекот, што е во спротивност со тврдењата на американскиот претседател Доналд Трамп,...

Вработен во Твитер  вчера направи шега, во последниот негов работен ден во американската компанија, деактивирајќи го налогот на американскиот претседател Доналд Трамп.

Кандидат на американскиот претседател Доналд Трамп за висока функција во Министерството за земјоделство на САД се повлече, откако неговото име се појави во истрагата за руската вмешаност во претседателските...

Сецесионистичките лидери од Каталонија ќе се појават денеска пред суд во Мадрид  поради обвинувања за бунт во момент кога разрешениот претседател на владата на областа Карлес Пуџдемон најави дека...