Categories

Постојано треба да се прават фестивали, настани или јавни собири од секаков вид. Без разлика дали станува збор за филмски, театарски, уличен или фестивал на граѓанскиот сектор. Ваквите собири...

Прочитај повеќе...

ЦИВИЛ ФЕСТ во организација на ЦИВИЛ – Центар за слобода нуди можност, на креативен и инспиративен начин со мултимедијални активности да се одбележи Меѓународниот ден на човековите права и 70...

Прочитај повеќе...

Светските шампиони, танчарите со Даунов синдром од танцовото студио Dancers United MK кои годинава го освоија првото место на Светското првенство во модерни танци Полска, ќе бидат дел од...

Прочитај повеќе...

На отворањето на ЦИВИЛ ФЕСТ на 10 декември, во 13 часот во МКЦ ќе говорат Амбасадорот Самуел Жбогар, шеф на делегацијата на Европската Унија, Уранија Пировска, извршна директорка на Хелсиншкиот...

Прочитај повеќе...

По повод Меѓународниот ден за човекови права и 70-годишнината од Универзалната декларација за човекови права, ЦИВИЛ организира дводневен фестивал посветен на граѓанското новинарство и активизмот, како и на декември...

Прочитај повеќе...