Categories

ЦИВИЛ Фест заврши со #FreedomConcert, на кој учествуваа и алтернативните музичари Man In a Suit. Во име на слободата, уметноста и човековите права низ поинаков тоналитет на она што младите го...

Прочитај повеќе...

Дехран Муратов од ЦИВИЛ на отворањето на ЦИВИЛ Фест се осврна на една потресна приказна за Ромите од битолски Баир кои ги немаат основните услови за живот и чие...

Прочитај повеќе...

Кочо Андоновски од ЛГБТИ – Центарот за поддршка на отворањето на ЦИВИЛ ФЕСТ зборуваше за човековите права, Универзалната декларација за човекови права осврнувајќи се на 50тите години кога почнува...

Прочитај повеќе...

Уранија Пировска од Хелсиншки комитет на отварањето на ЦИВИЛ Фест истакна дека Декларацијата за човекови права беше донесена по Втората светска војна за да служи како заложба и гаранција...

Прочитај повеќе...

Во рамките на програмата на ЦИВИЛ Фест и денеска обезбедивме простор каде што најмладите ќе можат слободно и безгрижно да ја изразат својата креативност.

Прочитај повеќе...

Вториот ден на ЦИВИЛ ФЕСТ започнува денеска во 12 часот во Младински културен центар (МКЦ) со доделување на наградите за најдобрите граѓански новинарки и новинари.

Прочитај повеќе...

На отворањето на ЦИВИЛ ФЕСТ, Џабир Дерала, претседател на ЦИВИЛ, одбра да ја прочита својата колумна „Стани за себе и за другите. Денеска!“, напишана на Меѓународниот ден на човековите права. 

Прочитај повеќе...

ЕУ Амбасадорот Семуел Жбогар го отвори ЦИВИЛ ФЕСТ, мултимедијален дводневен настан по повод Меѓународниот ден на човековите права. Жбогар ја поздрави иницијативата и му честита на ЦИВИЛ за одличната...

Прочитај повеќе...