Categories

КОЛУМНА Ленон

Џон Ленон веројатно еден од најголемите борци за човековите права, кој, за жал, на 8 декември 1980 година, во Њу Јорк беше убиен од зад грб додека се враќаше...

Прочитај повеќе...

ЦИВИЛ – Центар за слобода, ја објави програмата на ЦИВИЛ ФЕСТ. Кликнете на секој од линковите за повеќе информации. Воедно, ЦИВИЛ ги информира посетител(к)ите дека организаторите ќе организираат и детско...

Прочитај повеќе...

Член 8 од Универзалната декларација за човековите права: „Секој има право националните судови ефикасно да го заштитат од кршење на основните права кои му се признати со уставот и законите.“

Прочитај повеќе...

Граѓанските новинар(к)и се насекаде и секогаш се први на местото на настаните. Тие се очите на вистинската слика во која живееме. Видеата на граѓанските новинари не се лепени, сечени...

Прочитај повеќе...

Во рамки на фестивалот #ЦИВИЛ ФЕСТ, се повикуваат сите храбри, енергични и талентирани граѓанки и граѓани кои имаат интерес и пасија за новинарство и активизмот за човековите права, да учествуваат...

Прочитај повеќе...

ЦИВИЛ – Центар за слобода, на 11 декември (вторник) во Младински културен центар (МКЦ) во Скопје, со почеток во 12 часот, ќе додели награди за најуспешните прилози од граѓански...

Прочитај повеќе...

На 10 декември, Меѓународниот ден на човековите права, се отвора ЦИВИЛ ФЕСТ. По тој повод, како и по повод 19 години од основањето, ЦИВИЛ на овој голем датум реши...

Прочитај повеќе...

Мултимедијалната програма на ЦИВИЛ ФЕСТ кој ќе се одржува на 10 и 11 декември во просториите на Младински културен центар (МКЦ) предвидува и простор наменет за најмладите.

Прочитај повеќе...