fbpx
Фото: Х
Фото: Архива
Фото: Скриншот
ФОТО: МИА Архива
Фото: Скриншот
Berlaymont building (European Commission)
Фото: МИА

Tag: администрација

Професор Борче Давитковски (фото: Ариан Мехмети/ЦИВИЛ)

Давитковски: Кај нас нема политички морал, сѐ се сведува на политички пазар

„Оваа партија што победи сега во кампањата зборуваше дека ќе го рационализира, ќе го смали јавниот сектор, јавната администрација особено министерствата и сега наеднаш се иде со 4 нови министерства. ...

Фото: МИА

Институт за демократија: Законот за висока раководна служба да се донесе пред парламентарните избори

Институтот за демократија укажува на итната потреба од донесување на Законот за висока раководна служба и негово соодветно имплементирање. Донесувањето на Законот за висока раководна служба, се вели во денешното ...

Тренчевска: Секоја година ќе се зголемуваат платите во администрацијата, а паралелно ќе работиме на оптимизација

Тренчевска: Секоја година ќе се зголемуваат платите во администрацијата, а паралелно ќе работиме на оптимизација

Министерката за труд и социјална политика Јована Тренчевска во гостувањето во Сител телевизија истакна дека после 15 години е потпишуван нов Општ колективен договор со за јавниот сектор, кој содржи ...

Војо Маневски

Самар

ВОЈО МАНЕВСКИ  Самарот беше задолжителна опрема за секое магаре, коњ или мазга, опрема со која се помагаше добичето полесно да го пренесува товарот што му беше наменет. Добар домаќин го ...

Алити: Се обидуваме вработувањето во администрацијата да биде потранспарентно и без партиски послушници

– Ние како централна власт не можеме да имаме директен имапкт во администрацијата, но со нашите закони се обидуваме да поставиме механизми и инструменти кои ќе им олеснат на институциите ...

Нема промени за административците – продолжуваат да работат од канцеларија, мерките за штедење струја даваат резултат

Не се остварија стравувањата на синдикалците за евентуална работа од дома претстојнава зима, поради енергетската и економската криза. Од Владата за ваквата идеја информираа на почетокот на октомври, во рамки ...

Џевдет Хајредини

Хајредини: Владата ја продолжува 30-годишната болка со државниот буџет!

Ексклузивно видео интервју со Џевдет Хајредини, експерт и аналитичар во областа на финансиите и економијата и првиот министер за финансии од осамостојувањето на Македонија. Хајредини за ЦИВИЛ Медиа го анализира ...

Антикорупцијата и животот

Само за патни трошоци, пет од седумте членови на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), потрошиле 2.319.031 денари во 2013 година. Прегледот на патните трошоци во останатите години е ...

Да се биде паразит

Ние ги плаќаме. Буџетот на државата не е некоја вреќа со пари што паѓа од небото. Тој се полни со наши пари, од нашите придонеси, давачки и казни, од данокот ...

Трол, вработен во администрацијата, сее омраза по социјалните мрежи

Ова е коментар на М. П., помлад соработник за статистички истражувања при Државниот завод за статистика, на Фејсбук страната на ЦИВИЛ, каде што се објавуваат линкови од содржините објавени на медиумската ...

Page 1 of 5 1 2 5

CIVIL MEDIA NEWSLETTER