fbpx
МНР. Фото: Ангел Ангеловски
Бранко Тричковски, колумнист
Фото: Ројтерс
Фото: Ројтерс

Tag: администрација

Пред избори се вработуваат службеници, по избори директори

Вкупно 86 проценти од вработувањата во институциите пред изборите се службеници, додека 94 проценти од вработувањата по изборите се директори, покажува истражувањето „Процедурите на вработување во администрацијата на централно и ...

Работилница за вработувањата во администрацијата по избори

Тркалезна маса на тема „Процедурите на вработување во администрацијата на централно и локално ниво по изборите“ ќе се офржи денеска во Скопје во организација на Платформата на граѓански организации за борба ...

Ало, еве, да прашаме дали сте живи…?

Министерството за здравство почнува со нова системска мерка за развој на вонболничка, односно домашна постоперативна грижа, информира денеска на прес-конференција државниот секретар во Министерството Владимир Милошев. Новата „мерка“ предвидува назначување на ...

Манчевски: Целта е професионална и деполитизирана администрација

Претседателот на Собранието на Македонија Талат Џафери и министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски учествуваа на денешното отворање на меѓународната конференција што на тема „Управување со јавниот сектор ...

Јавниот сектор да ги внесе податоците во регистарот, инаку не ќе може да исплаќа плата

Институциите од јавниот сектор имаат рок од три месеци да ги внесат податоците за своите вработени во инфоматичкиот систем за управување за човечки ресурси бидејќи во спротивно може да се доведат ...

Владата ја усвои стратегијата за реформа на јавната администрација

Владата на вчерашната 55. седница ја разгледа и усвои „Стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година“ и го прифати Акцискиот план за спроведување на стратегијата. Како што се наведува ...

Како се имплементираше Законот за употреба на јазици?

Здружение на граѓани за поддршка на меѓуетнички дијалог и развој на заедницата „Заеднички вредности“,  организира конференција за презентирање на резултати од анализата „Перцепции и искуства на раководители и службеници од ...

Ботови, платени со наши пари, амнестирани од новата власт

Пред да се донесат големи одлуки и да се направат длабоки резови, криминално-политичкото подземје се прегрупира и ги става во погон добро познатите валкани пропагандни трикови. Се прегрупираат, бидејќи еден ...

Page 2 of 5 1 2 3 5

CIVIL MEDIA NEWSLETTER