fbpx
Фото: Укринформ
Фото: Фејсбук СДП

Tag: акција

БОРБА против дезинформациите (2)

Императив во борбата против дезинформациите е стратегискиот пристап. Стратегиите мора да бидат сеопфатни, лесно приспособливи и да ја препознаваат супердинамичната природа на индустријата за креирање и ширење на дезинформациите. https://youtu.be/RBHlXRqXb8k ...

Илустрација генерирана со помош на вештачка интелигенција: Борба против ботови

БОРБА против дезинформациите (1)

Во борбата против дезинформациите се вклучени владите, безбедносните служби, технолошките компании и граѓанското општество. https://youtu.be/lxqU6XSOqEo Со оглед на глобалната природа на дезинформациите, меѓународната соработка меѓу владите и организациите е особено ...

Колони на Табановце, се апсат полициски службеници

МВР во координација со Обвинителството вечерва спроведува апсење на полициски службеници на граничниот премин Табановце, но освен тоа други детали засега нема. Поради полициската акција, на граничниот премин се создадени ...

Акција – интеграција во Полошкиот регион

ЦИВИЛ одржа средба со градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари, но и повеќе средби со граѓанките и граѓаните на Тетово, Врапчиште и Гостивар. По успешните средби со локалните власти, невладините, медиумите и ...

Финансиска полиција во домот на Стевчо Јакимовски

Финансиската полиција врши претрес во домот на поранешниот градоначалник на општина Карпош и основачот на партијата ГРОМ, Стевчо Јакимовски.  Од финансиската полицијата наведуваат дека ќе соопштаат повеќе информации по завршување ...

Page 1 of 5 1 2 5

CIVIL MEDIA NEWSLETTER