fbpx

Tag: ВМРО-ДПМНЕ

Тужби до Управниот суд: Распределба на социјални станови по партиски списоци!

Управниот суд на Македонија во наредните два месеца ќе одлучува дали социјално загрозени прилепски семејства, нерегуларно се одбиени од конечната листа корисници на социјални станови под закуп во населбата Точила, ...

Ромите сакаат канцеларија на ВМРО-ДПМНЕ во Шутка, за на вистинското место да бараат вработување!

Конечно, по подолго време, невладината организација „Романо авази“ („Ромски глас“) одржа јавна дебата - „Политичката кризата во Македонија и Ромите“, на која учествува дваесеттина Роми со различни образовни, социјални и ...

По Хајндл, а пред Нуланд во Скопје: Неколку предупредувања

Една година по „Пржино“, состојбата во Македонија е повеќе или помалку слична: нема нови „бомби“, опозицијата е во Собранието, политичкиот и парламентарниот процес се „конзервирани“,  формирано е СЈО, Груевски не ...

ЦИВИЛ собира информации за партиски притисоци, уцени и закани

Притисоци во образовните институции, уцени и закани за работното место, злоупотреба на социјално ранливите категории на граѓанки и граѓани, починати и иселени лица во Избирачкиот список и низа други облици ...

Власта ќе се спасува на сила и со насилство!

ВМРО-ДПМНЕ вчера остро го нападна и одби понатамошна соработка со посредникот Питер Ванхауте, како што соопштија, поради навредите кон оваа партија и нејзините претставници во преговорите, но и „заради континуираните ...

Page 78 of 79 1 77 78 79

CIVIL MEDIA NEWSLETTER