fbpx
ФОТО: МИА Архива
Фото: Скриншот
Berlaymont building (European Commission)
Фото: МИА
Фото: Скриншот од видео на Би-би-си

Tag: ДИК

Омбудсманот ги потврди критиките на ЦИВИЛ за изборните нерегуларности

На денешната прес-конференција Народниот правобранител Иџет Мемети ги повика граѓанките и граѓаните на Република Македонија да се охрабрат, да не молчат и без двоумење да ја пријават секоја форма на ...

Црта: Мирослав Стојановиќ - Шуки

Правилниците на ДИК се можност за враќање на довербата во изборните процеси!

Имајќи ги предвид главните цели кои треба да се постигнат со проверка на податоците за граѓаните, статистички анализи и вкрстени проверки на податоците во Избирачкиот список, цели кои се јасно ...

ЦИВИЛ го поздравува усвојувањето на Правилникот за прочистување на Избирачкиот список

Државната изборна комисија (ДИК) вчера го усвои Правилникот за методологија за целосен пристап, промени и бришење на податоци во Избирачкиот список. ДИК ја усвои и постапката за спроведување на теренска ...

Page 46 of 46 1 45 46

CIVIL MEDIA NEWSLETTER