Categories

Зошто Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) молчи за прашањата кои ЦИВИЛ и колумнистот Сашо Орданоски ги покренаа во јавноста? Можеби се надеваат дека новогодишно-божиќните празници, смогот и...

Сите членови на Државната изборна комисија, освен најновиот член од партијата БЕСА,  Ермира Асани-Салија, веќе поднесоа оставки на функциите во овој највисок изборен орган. Пред една недела американскиот амбасадор...

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКДК), секако, е една од институциите кои ја сочинуваа автократската машинерија на паднатата власт која ги зароби државата, општеството, економијата и медиумите, пишува...

КОЛУМНА Бонева.

Во јануари 2015 дознавме дека Бонева на име патни трошоци во Собранието земала 23000 евра за 11 месеци од 2014 година. Поминаа речиси три години па во ноември 2017...

КОЛУМНА Да виси ДКСК!

Пишува: Сашо Орданоски Да проверам, можеби јас нешто сум пропуштил: Дали НЕКОЈ слушна НЕКАКВА реакција од Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) по повод бројните скандали што дневно се...

„Оставките на претседателот на Државната изборна комисија, Александар Чичаковски и на членовите предложени од СДСМ, Виолета Дума и Игор Милев, се порака која Владата сака да ја испрати до...

Државната изборна комисија останува без своите членови. Оставките почнаа да се редат. Чичаковски, Дума и Милев, недостапни и по состаноци, но со потврдени изјави во јавноста дека поднеле оставки...

Иницијативата Мегафон или Платформата – засилувач на гласот на граѓаните, повикувајќи се на принципите за работа на Државната изборна комисија, преку онлајн петиција бараат оставка од деветте члена на...