fbpx

Tag: притисоци

Хазири: Медиумите се најверен партнер на цивилното општество

Лулзим Хазири, извршен директор на невладината организација АДИ, во разговор за ЦИВИЛ Медиа зборува за слободата на изразување, медиумските слободи и активизмот. https://www.youtube.com/watch?v=JpZje_j8jSw ЦИВИЛ Медиа: Што за вас претставуваат слободата ...

Трајков: Нападот врз 18 новинари доволно зборува за медиумската слобода

Во рамки на проектот „Од разбирање до одбрана“ ЦИВИЛ Медиа со новинарот Ване Трајков разговараше за слободата на изразување, медиумските слободи, професионалноста, состојбите со медиумите во Македонија и притисоците со ...

Привремениот лидер на Беса, Неџбедин Каремани, добивал закани по живот

Пратеникот и привремен претседател на движењето Беса, Неџбедин Каремани, денеска информираше дека има сериозни закани по неговиот живот и безбедноста на неговото семејство.  „Со овој случај е запознаен и министерот ...

Најчевска: Подобро делувам под притисок

Професорката Мирјана Најчевска во интервју за ЦИВИЛ Медиа зборува за слободата на изразување, медиумските слободи, активизмот, притисоците и начинот на којшто таа се справува со нив. https://www.youtube.com/watch?v=6F9M1n36eqE ЦИВИЛ Медиа: Кои ...

Петров: Владата треба медиумите да ги гледа како партнери и коректори

Во разговор за ЦИВИЛ Медиа, менеџерот на ТВ Канал 8, Ангел Петров, зборува за состојбата со медиумските слободи во Македонија и притисоците со кои се соочуваат новинарите и медиумите. https://www.youtube.com/watch?v=AmBEszlOFSc ЦИВИЛ ...

Ангелкова: Сите медиуми во Македонија заслужуваат да останат медиуми

Љубица Ангелкова Манговска, програмски директор на ТВ Тера, во интервју за ЦИВИЛ Медиа зборува за состојбата со медиумските слободи во Македонија и притисоците со кои се соочуваат новинарите и медиумите. ...

Здравкин: Локалните телевизии се пред изумирање

Ангеле Здравкин, сопственик и менаџер на велешката локална телевизија ТВ Здравкин во интервју за ЦИВИЛ Медиа зборува за состојбата во локалните медиуми, притисоците, слободата на медиумите и начините на решавање ...

Правна помош за членови на ВМРО-ДПМНЕ кои се под притисок од новите локални власти

Внатрепартиската иницијативата за реформи во ВМРО-ДПМНЕ соопшти дека ќе пружа правна помош во случаи кога членовите на ВМРО-ДПМНЕ ќе се соочат со притисоци од новите локални власти.   Според соопштението, Реформистите формирале ...

Page 1 of 7 1 2 7

CIVILMEDIA NEWSLETTER