fbpx
epa03244691 KFOR soldiers from Hungary guard the road between north and south part of the town of Mitrovica, during clashes in the town of Zvecan, Serbia, 01 June 2012. At least five Kosovo Serbs and a NATO soldier were wounded in a gunfight in the early hours, as peacekeepers tried to dismantle Serb roadblocks blocking traffic.  EPA/STR
Фото: Мартина Ацковска / Фронтлајн

Tag: Дамјан Темков

Заедно сме посилни!

Приказната на граѓанскиот новинар Дамјан Темков, професор во ДМБУЦ Илија Николовски Луј, за неговиот ученик Виктор Тошевски која предизвика бура од реакции во јавноста, но започна да ги буди и ...

Темков: Не плашете се!

Граѓанскиот новинар Дамјан Темков освои една од двете четврти награди за видео-прилогот „Портокалова фаза: Работниците не терен, инспекциите не можат да постигнат“. https://www.youtube.com/watch?v=fBsD7Gen4MY За ЦИВИЛ Медиа, Темков изјави дека не ...

Доделени наградите за најдобрите прилози на граѓанските новинари

„Приведени членови на Левица“, прилог на граѓанскиот новинар Вулнет Махмути е провнаградениот на денешното доделување на наградите за граѓански новинари на натпреварот што ЦИВИЛ-Центар за слобода го организира во состав на ...

CIVILMEDIA NEWSLETTER