fbpx
Амбасадорката на Украина и тимот на Амбасадата со знамињата на Украина и Кримските Татари

Tag: Данок

БРИТАНСКИ СТУДЕНТ Фатмир Бесими е лондонски студент и тој се држи до западните модели за борба против инфлацијата

Бесими: Данокот на солидарност значи одговорно справување со кризата денес, да не се остави товарот на идните генерации

Данокот на солидарност, кој е замислен како еднократен данок и се однесува само на најголемите компании, има пред се солидарен ефект и треба да ја покаже општествената одговорност на сите ...

Данок на екстра профит за екстра солидарност и јасно изразена општествена одговорност

ЗОРАН БОЈАРОВСКИ Владата на Северна Македонија најави закон за нова, еднократна даночна обврска за компаниите. Кога ќе биде допрецизиран и усвоен, неколку стотици компании ќе треба да платат данок за ...

ЕУ усвои минимален данок од 15 отсто на добивката на мултинационалните компании

Лидерите на 27-те земји-членки на Европската унија синоќа одобрија минимален данок од 15 отсто на добивката на мултинационалните компании, по укинувањето на блокадата од Унгарија и Полска, соопшти еврокомесарот за ...

Page 1 of 2 1 2

CIVIL MEDIA NEWSLETTER