fbpx
epa03244691 KFOR soldiers from Hungary guard the road between north and south part of the town of Mitrovica, during clashes in the town of Zvecan, Serbia, 01 June 2012. At least five Kosovo Serbs and a NATO soldier were wounded in a gunfight in the early hours, as peacekeepers tried to dismantle Serb roadblocks blocking traffic.  EPA/STR
Фото: Мартина Ацковска / Фронтлајн

Tag: феминизам

Феминизам – збор на годината

Престижниот американски речник Меријам-Вебстер објави дека зборот феминизам е збор на годината за 2017. Тоа е најбараниот збор во текот на година, статистиките на електронското издание на речникот укажуваат дека ...

Крајно лоша застапеност на жените во политиката

Владата именуваше нови функционери и директори на органи, државни управи и казнено-поправни установи што се во нејзина надлежност. Министерствата за здравство, финансии и животна средина, Агенцијата за вработување, Управата за ...

CIVILMEDIA NEWSLETTER