fbpx
Фотомонтажа: Д. Мишев / ЦивилМедиа
Фото: Архива
Фото: Принтскрин / Полиграф

Tag: Гладомор

Олесја Стасјук, доктор по историски науки, раководител на Националната асоцијација на истражувачи на Гладоморот- геноцид врз Украинците (Фото: Б. Јордановска/ЦИВИЛ)

Стасјук: Геноцидот што Русите го вршат денес во Украина има поинаков лик од Гладоморот од 1932-1933-убивање деца, жени, стари лица

Амбасадата на Украина во Северна Македонија организираше настатан и изложба за одбележување на Меѓународниот ден за заштита на децата и 4 јуни, ден кој Украина го одбележа во спомен на ...

Н. Е. Лариса Дир, Амбасадрока на Украина во Северена Македонија(фото: Б. Јордановска/ЦИВИЛ)

Дир: Борба за независност и слобода не се само зборови, тоа е национален код на народот кој го избира своето право на постоење и државност

Амбасадата на Украина во Северна Македонија организираше настатан и изложба за одбележување на Меѓународниот ден за заштита на децата и 4 јуни, ден кој Украина го одбележа во спомен на ...

Фото: Твитер

Долниот дом на францускиот парламент го призна Гладоморот како геноцид врз Украинците, Зеленски се заблагодари

Националното собрание на Франција, долниот дом на францускиот парламент, денеска усвои резолуција со која го признава Гладоморот од 1932-1933 година како акт на геноцид врз украинскиот народ. Документот беше изгласан ...

Page 2 of 2 1 2

CIVIL MEDIA NEWSLETTER