fbpx
Фото: МИА
Фото: Х
Фото: Архива
Фото: Скриншот
ФОТО: МИА Архива
Фото: Скриншот
Berlaymont building (European Commission)

Tag: Хонгконг

Толпи студенти се пробиваат низ полицискиот кордон пред да се излеат на плоштадот Тијанмен во Пекинг на 4 јуни 1989 година. (Reuters)

Триесет и четири години од масовните протести на плоштадот Тијанмен во Пекинг

Триесет и четири години по масовните протести во Пекинг, што беа крваво задушени од армијата, Кина и натаму ги чувствува последиците од најголемите политички демонстрации во историјата на комунистичка Кина. ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER