fbpx
Јенс Столтенберг (фото извор: НАТО)
АГЕЛЕР А сега завршете ја работата одвнатре. Можно ли е тоа без медиуми?
Фото: Фб
Фото: Д. Мишев / ЦивилМедиа

Tag: идентитет

Историско ремек-дело

МИРЈАНА МАЛЕСКА Овие денови, на страниците на некои наши медиуми, во контекст на дебатата за македонско-бугарските односи, се спомена текстот на Штефан Требст  од 1983 година, „Советскиот Сојуз и бугарско-југословенската ...

Бранко Тричковски

Се вадат капите за постмакедонизмот: Без европските обрачи македонската каца ќе се распадне

Пишува: БРАНКО ТРИЧКОВСКИ Ако вмро и ману продолжат да ја држат Македонија на семафорите пред Брисел, Македонците во Ѕвегор, Смојмирово и Будинарци ќе се организираат како Заедница на македонските општини. Ќе ...

Меѓународната конференција „Охрид- Водици 2023“: Прашањето на идентитетот е многу важно, особено што во современиот свет е еден од најмобилизирачките фактори

Новите кризи по крајот на „Крајот на историјата“ или како последица на „Судирот на цивилизациите“ иницираат или враќаат во јавните дискусии некои од прашањата за кои мислевме дека се затворени ...

Зоран Иванов (фото: ЦИВИЛ)

Одрон на патот

ЗОРАН ИВАНОВ Ваков онаков, секаков, никаков, факт е дека СДСМ и овој пат ја турка земјава кон извесност. Со нужното партиско дистанцирање поради професионални новинарски скрупули, а за потврда на ...

(ИЗБОР) Албански медиуми: Политичкиот карактер на правописот, жените во албанската влада, ориентализмот и албанскиот идентитет

ПАНОРАМА: Политичкиот карактер на правописот „Стандардизацијата и обединувањето на правописот на албанскиот литературен јазик не е само лингвистичко научно прашање, туку пред сè политичко прашање условено историски од австриските империјално-колонијалистички ...

Богојески: Да „пораснеме“ како нација, низ созревање на индивидуалецот

„Со симбиоза на општество на инклузивниот човек и општество на индивидуални вредности, ќе имаме трето општество - на инклузивни вредности. Односно, општество и вредности околу кои ние сите ќе се ...

Page 2 of 4 1 2 3 4

CIVIL MEDIA NEWSLETTER