fbpx
Јенс Столтенберг (фото извор: НАТО)
АГЕЛЕР А сега завршете ја работата одвнатре. Можно ли е тоа без медиуми?
Фото: Фб
Фото: Д. Мишев / ЦивилМедиа

Tag: идентитет

Станковиќ: Сакам да живеам во држава со сите нишани во која нема да си ги пребројуваме крвните зрнца

„Едноставно не сакав, никој, меѓу два залака мувлосано сирење и две голтки од со децении старо вино, да се расправа, скраја да е, да се тепа, кој најмногу му помогнал ...

Орданоски: Новите генерации ги надминуваат етничките, националните и верските  идентитети!

„Денешната, особено поновата генерација, сѐ повеќе живеат најмалку два вида на идентитет. Едниот е реалниот идентитет, и тој е прилично фрегментиран, оној со кој се носат во секојдневниот живот во ...

Георгиевски: Културата и традицијата се побитни за нечија припадност, отколку самото име!

„Идентитетските прашања ги учев преку примерот на цигарите филтер ‘Југославија’, првите филтер цигари во државата Југославија... По укинувањето на нивното производство, се појавија филтер ‘Ориентал’, со истиот визуелен интегритет, истата ...

Георгиевски: „Античкиот“ идентитет нѐ скара со соседите и со меѓународната заедница!

Еден од основачите на ВМРО-ДПМНЕ и актуелен претседател на ВМРО-Народна, Љубчо Георгиевски, на панел дебатата „Губење на идентитетот, или...?“ во организација на ЦИВИЛ – Центар за слобода, истакна дека е ...

Што по референдумот?

Не размислував многу за референдумот што ќе се одржува во Македонија, односно, мислев дека ова прашање е решено, дека сите граѓани ќе излезат и ќе гласаат „за“ Договорот од Преспа. ...

(архива)„Тврдокорен“ протест, 21 јануари 2018. Фото: А. Стаматиу/ЦИВИЛ

Ѓуле

О, каква среда беше тоа: прво, бев да се збогувам со великанот на македонскиот журнализам, Ристо Поповски, а потоа отидов во "Воденица" на средба со еден друг Поповски, Чедо, на ...

Page 3 of 4 1 2 3 4

CIVIL MEDIA NEWSLETTER