fbpx
Фото преземена од платформата X на Марко Ѓуриќ
Фото- принтскрин на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски
Фото: Б. Јордановска, ЦИВИЛ
Стојан Андов
Фото: МИА

Tag: Институт за демократија

Фото: МИА

Институт за демократија: Законот за висока раководна служба да се донесе пред парламентарните избори

Институтот за демократија укажува на итната потреба од донесување на Законот за висока раководна служба и негово соодветно имплементирање. Донесувањето на Законот за висока раководна служба, се вели во денешното ...

фото: МИА архива

Студија „Северна Македонија на европската изборна мапа: Колку е пропорционален македонскиот изборен модел?“

Презентација на студијата „Северна Македонија на европската изборна мапа: колку е пропорционален македонскиот изборен модел?“ ќе се одржи денеска во библиотеката „Браќа Миладиновци“ - Скопје во организација на Институтот за ...

Презентација на два труда за евроинтеграцискиот процес на Македонија

Два истражувачки труда за аспекти од процесот на евроинтеграција на земјата ќе промовира денеска Институт за демократија „Социетас Цивилис“ – Скопје (ИДСЦС).  Текстовите на трудовите насловени „Анализа на јавното мислење ...

Димитров: Институциите сега ги слушаат само кафеаните и СЈО!

„Ситуацијата во Македонија е очајна, но не е безнадежна, бидејќи на 11-ти декември на претстојните парламентарни избори ќе се случи референдум!“, истакна Никола Димитров, почесен соработник на хашкиот Институт за ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER