Categories

Во време на предизборната кампања за локалните избори, градоначалничката на Тетово, Теута Арифи, во неколку наврати потенцирала дека поради чистењето на тетовските депонии не стигнале да посветат внимание на...

Фабриката „Југохром“ од Јегуновце, ќе се рестартира во март или април следната година. Денеска во Владата, вицепремиерот Кочо Анѓушев, управителот на фабриката, Васко Скендеровски и претседателот на Синдикатот, Бајрам...

Фотографии од расфрлани глави од животни, внатрешни органи и коски, помешани со тони ѓубре и градежен шут, објави тетовската невладина организација „Еко Герила“, на својата Фејсбук страница.

На дневни температури кои се движат кон 40 степен, Тетово се задушува во реа! „Наместо да се намалува, депонијата во Тетово се зголемува! Во близина на депонијата има пазар...

„Градоначалничката во заминување, Теута Арифи, за време на предизборната кампања најави дека чистата животна средина, а со тоа и дислоцирањето на дивата депонија во Тетово ќе бидат приоритет на...

Со Арианит Џафери, граѓански активист од „Еко герила“ од Тетово, ЦИВИЛ Медиа разговараше за социјалната правда, за заштитата на животната средина во овој град кој се соочува со повеќе...

Синдикатот на затворениот комбинат „Југохром“, утре од 11 до 13 часот ќе го блокира автопатот Скопје – Тетово. Од Синдикатот се незадоволни, бидејќи и покрај средбите со премиерот Димитриев,...