fbpx
Gaza war (Image by hosny salah from Pixabay)
Фото: Влада на РСМ
The Pentagon

Tag: јуан

Заедничка валута на земјите од БРИКС, која ќе биде поддржана со злато „нема никаква смисла“

Идејата за заедничка валута за земјите од БРИКС, која ќе биде поддржана со злато „нема никаква смисла“, изјави економскиот стратегот Дејвид Ву. Групата големи економии во развој бараат начини да ...

Кина бара од големите банки да ги приспособат купувањата во долари за да го ублажи надолниот тренд на јуанот

Кинеската централна банка побара од некои од најголемите кредитори во земјата да се воздржат од итно квадратирање на нивните девизни позиции на пазарот и да имаат отворени позиции некое време ...

Фото: Маркет инсајдер

Врвен трговец со нафта за напорите на БРИКС за дедоларизација: Никој не може да го замени американскиот долар

Алијансата БРИКС сака да го собори американскиот долар со контролирање на глобалниот сектор за нафта и гас. БРИКС во август воведе шест нови земји, а пет од нив се водечки ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER