fbpx
Фотомонтажа: РИБАРО
ОЈО/ Фото Б. Ј., ЦИВИЛ
Емануел Макрон

Tag: Јужно кинеско море

Фото: Atlanticcouncil

Територијални претензии помеѓу основачите на БРИКС: Индија ja отфрли новата кинеска мапа за територијален суверенитет врз индиски територии

Мапата што го прикажува територијалниот суверенитет на Кина во Јужното Кинеско Море беше целосно отфрлена од Индија, Малезија, Филипини и Тајван. Трите нации се придружија на кинескиот регионален ривал и ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER