fbpx
Фото: Укринформ
Фото: Фејсбук СДП

Tag: Министерство за финансии

Фото: МИА архива

Потпишан Меморандум за заштита на финансиските интереси на ЕУ во земјава

Со Меморандум за соработка меѓу Министерството за финансии и Јавното обвинителство ќе се зајакнува меѓуинституционалната соработка со цел сузбивање неправилности, измами, корупција и други незаконски активности насочени против финансиските интереси ...

МФ: Се работи на воспоставување систем за раст на платите на вработените во јавниот сектор, минималната плата има раст од 12,55 отсто

Одржлива и долгорочна методологија заснована на објективно дефинирани критериуми е решението кое го бараме за платите на вработените во целиот јавен сектор. Веќе се работи на Законот за плати во ...

Издадена деветта еврообврзница во износ од 600 милиони евра за отплата на стари долгови

Северна Македонија денеска ја издаде деветтата еврообврзница во вредност од 600 милиони евра, која ќе се искористи исклучиво за финансирање на обврските по основ на стари долгови, кои доспеваат за ...

Тевдовски: Ликвидноста на буџетот одлична, немаме потреба од ребаланс

Макроекономските показатели се одлични и позитивни, а и ликвидноста на буџетот е одлична и од тој аспект нема потреба од ребаланс на буџетот,  оцени министерот за финансии Драган Тевдовски, укажувајќи ...

Грант од 4,6 милиони евра од Швајцарија за комуналната инфраструктура во Гостивар

Општина Гостивар доби грант од 4,6 милиони евра неповратни средства од Швајцарскиот државен секретаријат за економски прашања (СЕКО) за подобрување на водоводната и канализациската инфраструктура во општината.  Во Министерството за ...

Тевдовски: Не се работи на ребаланс на Буџетот, реализацијата на приходите одлична

Министерот за финансии Драган Тевдовски денеска изјави дека во моментов не се работи на ребаланс на Буџетот зашто реализацијата на приходите е одлична и тие се собираат согласно проектираното. Сепак, ...

Page 1 of 3 1 2 3

CIVIL MEDIA NEWSLETTER