fbpx

Трага

Tag: мнозинство

Попишување, упишување, отпишување

пишува: ВОЈО МАНЕВСКИ Собранието го донесе законот за одржување на пописот. Сега ќе следат тиради за неговата пропусност за лажни податоци. Како ќе се одвива според методологијата на заводот за ...

Значи, можело!

Сето тоа го знаеме или би требало да го знаеме, барем од општа култура... Парламентот е највисок извор на моќта и мора да функционира и да им служи на интересите ...

Отфрлена интерпелацијата против Димитров, денес на дневен ред се Царовска и Николовски

Ноќеска пред полноќ, со 56 гласови „против“ на парламентарното мнозинство, во Собранието беше отфрлена интерпелацијата за министерот за надворешни работи, Никола Димитров. „За“ интерпелација гласаа 43 пратеници од опозицијата. Одговарајќи ...

Зврлевски падна!

Со 64 гласа „за“ на владеачкото мнозинство, во остуство на опозицијата, државниот Јавен обвинител Марко Зврлевски е разрешен од должноста.

Ех, да бех…

Ех, да бев во новото мнозинство од 67 или 69 пратеници, сеедно.... Без оглед на пучот што го спроведува претседавачот со конститутивната седница на Собранието на Република Македонија, Трајко Велјаноски, ...

Хан: Влада поддржана од парламентарното мнозинство – за европски перспективи на Македонија

„Се надевам дека наскоро ќе биде формирана новата влада, подржана од мнозинството, со цел да продолжи да отвора европски перспективи за земјата, за да можеме набрзо да ги започнеме преговорите ...

CIVILMEDIA NEWSLETTER