fbpx
Фото: Б. Јордановска, ЦИВИЛ
Стојан Андов
Фото: МИА
Фото: МИА
Фото: МИА Архива

Tag: Моника Зајкова

Интервју со Зајкова: Македонија е лидер на Балканот во развојот на мултиетничкото општество

„Сите сме граѓани на оваа земја и сите нè засега во какви услови ќе живееме и во какво општество ќе живееме. Македонија е лидер на Балканот во развојот на мултиетничкото ...

Зајкова: Потребни се државнички решенија, а не да се создава нов конфликт, да се креираат непријатели и да се сее страв

Пратеничката и претседателка на Либерално-демократската партија Моника Зајкова во интервју за Рацин.мк зборува за постојаната реторика на опозицијата за избори во тек на значаен процес, измените на Уставот, стратешката определба за ...

Зајкова: Кој е планот на опозицијата или планираат повторно да нè остават во чекалната уште 17 години?

Исправени сме пред одговорноста да донесеме одлука која што суштински ја определува иднината на државата и на граѓаните. На сите ни е совршено јасно дека само преку уставните измени можеме ...

Зајкова: Ако нема расположение за промена на изборниот модел, ЛДП е спремна да преговара за промена на математичката формула по која што се пресметуваат гласовите

„Не сум за предвремени избори, сметам дека тоа е неосновано трошење на буџетот на граѓаните. Но, ја туркаме идејата за реформи во Изборниот модел, бидејќи гледаме дека вака поставениот изборен ...

ЛДП со реакција за Мислењето на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација за вознемирување врз основа на политичка припадност

„ЛДП инсистираше долги години на формирање независна и професионална Комисија за спречување и заштита од дискриминација, затоа што тоа е во кодот на нашето постоење и како членови и како ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER