fbpx
Фото/ Wikimedia commons

Tag: МПЦ- ОА

Фото: Скриншот

Уа шнајдери

ЉУБОМИР КОСТОВСКИ „Ние секогаш ќе бидеме Македонска православна црква, кој како сака нека нѐ ословува. Колку што сум информиран, не се бара од нас да направиме уставна промена заради промена ...

Каде одиш МПЦ-ОА?

Еве година и половина откако СПЦ издаде Томос за автокефалност, а МПЦ-ОА влезе во приказната дека е автокефална црква и полека, но сигурно, се откажува од канонскиот пат за нејзино ...

Фотомонтажа: Д. Мишев / ЦивилМедиа

Мизогинијата и хомофобијата на г. г. Стефан задскриена зад грижата за идните поколенијата

ДРАГАН МИШЕВ Во своето обраќање по повод големиот христијански празник за православните верници, Успение на пресвета Богородица, од манастирот на Матка, поглаварот на МПЦ – ОА, г.г. Стефан, не ја ...

СПЦ и МПЦ – ОА во канонско единство против родовата еднаквост

ДРАГАН МИШЕВ Додека во Северна Македонија сé уште не слегнала прашината од тешките зборови на „контроверзниот“ владика на МПЦ ОА, Петар, кој феминизмот и родовата еднаквост ги прогласи за изопаченост, ...

Фото: Скриншот

Разведените жени и самохраните мајки во логори, а децата во Христијанската младина на владиката Петар

ДРАГАН МИШЕВ Разведените  жени и самохраните мајки, како погубна закана за македонското општество, да се одведат во работни логори, а нивните деца да ги земе под закрила црквата и да ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER