fbpx

Tag: МРТВ

Медиумскиот мрак и изборите

Наместо да бидат вистински репрезенти на објективното и непристрасно информирање на јавноста, но и градители на јавното мислење, најголемиот дел од строго контролираните медиуми во Македонија, се веќе длабоко навлезени ...

Ромите сакаат канцеларија на ВМРО-ДПМНЕ во Шутка, за на вистинското место да бараат вработување!

Конечно, по подолго време, невладината организација „Романо авази“ („Ромски глас“) одржа јавна дебата - „Политичката кризата во Македонија и Ромите“, на која учествува дваесеттина Роми со различни образовни, социјални и ...

Чекајќи го „второто полувреме“од 2001

4. Во однос на првите две платформи на владеачкиот модел на ВМРО-ДПМНЕ – моќната улога на клиентистичката држава и популистичката интерпретација на прашањата во однос на македонскиот идентитет – третата ...

ЗНМ и ССНМ: Партиите да го прифатат предлогот на Ван Хауте за медиумски реформи

„Лидерите на четирите партии кои преговараат, да ги прифатат предлозите на европскиот посредник, Питер Ван Хауте, во врска со реформите во медиумите и департизацијата на медиумите, граѓанскиот сервис МРТВ да ...

Page 2 of 2 1 2

CIVILMEDIA NEWSLETTER