fbpx

Tag: МРТВ

Операција „Зароби ја МРТВ“

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА На МВРО (како што Гордана Јанкулоска си ја нарекуваше партијата) ништо не му е доволно. Му успеа, без посебен напор, да го задржи својот партиски војник на ...

Илинден е наш, заеднички

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Да беше било кој лумпен патриот од рангот на онаа, божем лева, а фашистичка братија од двакца без тројца, некое друго братство или сестринство, некоја Единствена Македонија ...

Директорот на МРТВ негира дека ја злоупотребил службената положба и овластувања

Директорот на МРТВ Марјан Цветковски денеска преку соопштение до медумите негира дека е одговорен за злоупотреба на службената положба и овластувања. Кривична пријава за злоупотреба на службената положба и овластување ...

Кога џукелите завиваат!

пишува: Сашо Орданоски Господинот Марјан Цветковски е реизбран за генерален директор на МРТВ, со одлука на Програмскиот совет на јавниот радиодифузер. Новиот мандат ќе му трае уште три години, иако на ...

Груевски ќе биде најосамениот човек на планетата Земја

пишува: Сашо Орданоски Како што тргнала работава, постојат сите изгледи дека ВМРО-ДПМНЕ ќе се соочи со уште поголем пораз на локалниве избори од предвидувањата во сериозните анкети за рејтингот на партиите ...

Укината е радиодифузната такса!

Пратениците ги прифатија измените во Законот за аудио и аудио-визуелни медиумски услуги, со што се укина обврската на граѓаните и фирмите да плаќаат радиодифузна такса. За измените предложени од Владата, ...

Неопходни се итни реформи во медиумската сфера

Да прекинат притисоците, влијанието на политичките партии и власта врз медиумите. Да се обезбеди целосна независност, политичка и финансиска на јавниот радиодифузер, МРТВ, да се просефионализира регулаторното тело, Агенцијата за ...

Фулнемон: Саморегулацијата е значаен инструмент, но само во нормални држави!

„Саморегулацијата е само еден од начините да се врати професионалното новинарство во македонските медиуми, особено електронските, коишто имаат најзначајна улога во креирање на јавното мислење. За да се надмине различната ...

ЗНМ му се заблагодари на Стејт Департментот на САД за оценката за македонските медиуми!

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) се заблагодарува за објективниот годишен извештај на американскиот Стејт Департмент, за „слободата на говорот во Македонија, во кој се констатира дека слободите се загрозени ...

Page 1 of 2 1 2

CIVILMEDIA NEWSLETTER