fbpx
Избори 2024 (фото: ЦИВИЛ)
Фото: Оперативна команда Запад
Фото: миа.мк
Фото: Скриншот

Tag: „Мрежа 23+“

„Мрежа 23+“ : Неопходно е натамошно јакнење на независноста на судството

Неопходно е натамошно јакнење на независноста на судството, вклучително и на Судскиот совет и Советот на јавни обвинители, преку транспарентност во одлуките за именување и унапредување на судии и јавни обвинители, ...

Градење на граѓански паноптикон

Асоцијацијата „Женска акција“ во четврток, на 28 септември, во ГЕМ Клубот, организира промоција на студијата „Кон граѓанскиот паноптикон“, за градење на систем во кој транспарентноста создава отчетност на носителите на ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER