fbpx

Трага

Tag: МВРО

Операција „Зароби ја МРТВ“

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА На МВРО (како што Гордана Јанкулоска си ја нарекуваше партијата) ништо не му е доволно. Му успеа, без посебен напор, да го задржи својот партиски војник на ...

Кога вистината боли

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА „Една од основните задачи на партискиот трол е да врши замена на тези, да манипулира и лаже колку што може повеќе. Кога не му успева, битно му ...

Признанието на „добриот полицаец“ Наќе

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Пред да ја разгледува опцијата за продолжување на вонредната состојба, Советот за безбедност на средбата кај претседателот Пендаровски треба да ја разгледа безбедносната состојба во земјата што ...

МВРО во неговото најлошо издание

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Ова се размислувања од прва, искрено, загрижено и луто. Навистина луто. Министерството за внатрешни работи е воз без кочници. Скандал врз скандал го тресе ова клучно министерство ...

Срцка е министерот Чулев!

пишува: САШО ОРДАНОСКИ Срцка е министерот Чулев! Не го познавам лично човекот, но толку многу потсетува на времињата на Груевски – ах, тие златни, незаборавни години, будат такви фриволни мвро-вмро сентименти! ...

Првиот човек на Внатрешната контрола при МВР со кривични дела против службената должност!

Помошникот на министерот за Внатрешна контрола, извршува права и обврски, согласно Уставот, законите од областа на внатрешните работи и подзаконските акти, посебно за Секторот за внатрешна контрола и професионални стандарди. ...

Антиалбанството никогаш повеќе нема да носи власт во Македонија!

ВМРО-ДПМНЕ, партија киднапирана од една криминална структура, по којзнае кој пат во својата куса историја, го јавнала коњот на антиалбанството, овој пат не за освојување власт, туку за задржување на ...

Page 1 of 2 1 2

CIVILMEDIA NEWSLETTER