fbpx
Фото/ Wikimedia commons
Вештачка интелигенција (фото извор: Wikimedia Commons)
Анџела Агелер

Tag: обновливи извори

Северна Македонија на врвот во Западен Балкан според енергетската транзиција

Северна Македонија останува на врвот од земјите од Западен Балкан според енергетската транзиција, а инвестицискиот бран беше поттикнат од комбинација на законски реформи и проектите за фотоволтаици на ЕСМ, пишува ...

Бислимоски: Енергетската криза беше мотивирачка и се започна со интензивен циклус на инвестиции во обновливи извори на енергија

Енергетската криза го зголеми темпото на енергетска транзиција и инвестиции во обновливи извори со што се намали значајно цената на електрична енергија преку ден и се создадоа услови за домаќинствата ...

Биогасната електрана најголем чистач на органски отпад, во Сарамзалино отворен првиот ваков капацитет /Фото: МИА

Биогасната електрана најголем чистач на органски отпад, во Сарамзалино отворен првиот ваков капацитет

Алтернативните и обновливите извори на енергија се единствениот пат не само кон почистa и поздрава околина без фосилни горива, туку се и императив за посигурна енергетска иднина. Земјава има голем ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER