fbpx
Оливер Спасовски
Official portrait of NATO Heads of State and Government

Tag: ОПШТЕСТВО

Младите за клучните проблеми во општеството

Во ГEM клубот, денеска, беа промовирани пет истражувачки трудови од млади истражувачи кои изминативе месеци, со поддршка од Младински образовен форум (МОФ) и Фондации Отворено општество, работеле на своите истражувања. ...

Создадена алатка за мерење на влијанието на граѓанскиот сектор врз општеството

Граѓанските организации ќе можат да го измерат сопствениот импакт преку новосоздадената алатка, што беше претставена денеска од страна на Асоцијацијата за истражување, комуникации и развој „Паблик“, а служи за мерење ...

Каде е животот?

Секогаш кога со колегата се подготвуваме да направиме анкета, очекуваме да го слушнеме и најтажното од нашите сограѓани, и како по обичај, се правиме дека сме подготвени за сè што ...

Дебата „Како Република Македонија да добие функционален Парламент“

Собранието во една парламентарна демократија е главната точка во која треба да се дискутира. Пратениците имаат интерес да бидат солидарни на тема добро дискутирање, бидејќи тоа значи дека ќе бидат силно ...

Ревизија на Уставот, ерга омнес, јазикот и идентитетот – критични точки во преговорите

Опсегот на употреба на името, односно грчкото барање за ерга омнес и ревизија на македонскиот Устав се неопходните предуслови што ги бара Атина за постигнување решение, додека пак за Скопје ...

Се преиспитуваат индициите за некомплетирана документација за концесијата за Иловица

Владата го задолжи Министерството за економија да ја продолжи постапката со која од концесионерот „Еуромакс“ за експлоатација на минерални суровини бакар и злато на локалитетот Иловица, се бара комплетирање на ...

Награди за највлијателните

Наградите за сториите на граѓанските новинари кои во изминатите два месеци предизвикаа реакции во јавноста, институционални реакции, но и промени во општеството, ЦИВИЛ - Центар за слобода ќе ги додели ...

Кога власта го крши законот…

Од јануари 2013 година до денеска или, поточно, во изминатите 5 години, платите на просветните работници само четири пати се исплатени во законски предвидениот рок, односно до 15-ти во месецот! ...

Page 1 of 3 1 2 3

CIVILMEDIA NEWSLETTER