fbpx
Матуранти, Прилеп, мај 2024 (фото извор: скриншот од снимка со телефон)
ФОТО/ АНА-МПА
Албин Курти (фото извор: ФБ страница на Албин Курти)
Бранко Тричковски (фото: Чедо Поповски)
д-р Арбен Таравари на РТК, 17 април 2024 (фото извор: скриншот од ТВ снимка)
Украинскиот претседател Зеленски даде интервју за АФП на 17 мај 2024 (фото извор: Канцеларија на Претседателот на Украина)

Tag: пристапност

Веб-страната на Крива Паланка прв општински сајт за пристапност на лица со попреченост

Официјалната интернет страница на општина Крива Паланка е прва општинска веб-страна во Македонија која интегрира модул за веб-пристапност со цел подобрување на пристапноста на информациите од јавен карактер за лицата ...

„Инклузива“ е незадоволна од извештајот на ДИК

Државната изборна комисија (ДИК), како највисок државен орган одговорен за спроведување на избори во Република Македонија, има законска обврска да овозможи остварување на избирачкото право на секој државјанин на Република ...

Димитровска: Можноста за проверката на пристапност до избирачките места е само прв чекор!

На иницијатива на Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“ од Куманово, Државната изборна комисија во договорениот рок ја додаде опцијата за проверка за пристапноста на избирачките места. При ...

Чекорова: 57% од избирачките места се непристапни за лицата со попреченост!

Елена Чекорова, програмски менаџер на Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“ од Куманово, за ЦИВИЛ Медиа изјави дека по 8 месеци барање за средба, Државната изборна комисија ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER