fbpx
Министерот за надворешни работи на Украина, Дмитро Кулеба

Tag: приватност

Орданоски: Новите генерации ги надминуваат етничките, националните и верските  идентитети!

„Денешната, особено поновата генерација, сѐ повеќе живеат најмалку два вида на идентитет. Едниот е реалниот идентитет, и тој е прилично фрегментиран, оној со кој се носат во секојдневниот живот во ...

Стапуваат на сила новите европски правила за заштита на приватноста

Во ЕУ од денеска стапува во сила новата европска регулатива за заштита на личните податоци, позната како ГДПР, која и им дава на корисниците поголема контрола врз сопстените податоци. Ревидираната регулатива ...

Сноуден претстави апликација со која се шпионираат шпионите

Поранешниот соработник на Агенцијата за национална безбедност на САД Едвард Сноуден, кој во 2013 година ја откри американската програма за шпионажа, објавувајќи тајни документи, веќе работи како програмер на апликации ...

CIVILMEDIA NEWSLETTER